• Zondag 5 maart stond de tweede wedstrijd tegen Swift in Velden op het programma. De eerste wedstrijd die plaatsvond in Erp werd ruimschoots gewonnen met 20-10. Dit gaf vertrouwen dat deze wedstrijd ook gewonnen moest worden. Desondanks wist iedereen dat het toch een lastige wedstrijd kon worden, waar concentratie centraal stond. Swift moet vechten voor elk punt om zichzelf te beschermen tegen degradatie uit de topklasse.

    Vanaf minuut 1, werd de Korfrakkers op de feiten gedrukt aangezien Swift met een ver afstandsschot meteen 1-0 voor kwam te staan. Ondanks dat de Erpse meiden veel kansen kregen aanvallend, lag het scoringspercentage erg laag door de soms gehaaste aanvallen. Hierdoor wisten ze maar 4 doelpunten te maken in de eerste helft. De teams gingen de rust in met een stand van 2-4.

    Na de rust, werden de aanvallen iets beter opgezet en lag de focus op afronding van de juiste kansen. Dit resulteerde in een voorsprong van 4 punten, omdat er toen al snel twee doelpunten vielen aan de Erpse kant (2-6). Er werd aan beide kanten meer gescoord in de tweede helft, maar de Korfrakkers wist stabiel de overhand te houden. Dit zorgde voor een eindstand van 12-12 waardoor de 2 puntjes mee naar Erp konden.

    Hoewel het spel nog niet helemaal verliep zoals gehoopt, was het zeker een leerzame wedstrijd die de speelsters zal helpen om de laatste stappen te maken richting de play offs.

    Op naar volgende week, met nieuwe kansen en een nieuwe tegenstander. Er wordt dan gespeeld tegen de Stormvogels om 12.30u in Luyksgestel. Ook een tegenstander die vecht voor lijfsbehoud; focus en concentratie blijven belangrijk in deze fase van de competitie.