Ga terug
Heeswijk, zondag 22 september. Na een geweldige bekeravond afgelopen donderdag, waarin vooral het enthousiasme van SVO en de inwoners van Ooij, voor de speelsters als een warm bad werden ervaren. In het Gelderse Ooij werd er nog ruim gewonnen met 9-18 en de volgende tegenstander in het bekertoernooi wordt Melderslo. Voor de tweede competitie wedstrijd terug naar de orde van de dag.

Er wordt al weken hard getraind met een nieuw jong team. Veel mensen vinden het maar normaal dat we als De Korfrakkers presteren in de top van het dameskorfbal, maar binnen de selectie weten we dat er veel trainingsarbeid verzet moet worden om het niveau goed aan te kunnen en dat wedstrijdritme opgebouwd moet worden.

Op bezoek bij Altior in Heeswijk werd dat ook duidelijk. Er was veel publiek uit Heeswijk en Erp langs de lijn op deze zonnige warme 22 september. Het eerste doelpunt werd aan Erpse zijde gescoord; Altior antwoordde hier later op en trok toen het initiatief naar zich toe. Twee knappe afstandsschoten sloegen een gaatje in het voordeel van de ploeg uit Heeswijk. Aanvallend konden de Erpsen elkaar nog niet helemaal vinden, maar er kwamen ook hele mooie aanvallen. Helaas was de afronding wat minder. Ook al is het gemakkelijk te verklaren, in het veld is het heel vervelend als de mooie kansen niet afgerond worden.

Altior kon steeds op voorsprong blijven, maar verzilverde ook te weinig aanvallen, waardoor de wedstrijd tot het einde spannend bleef. Coach Anke Verstraten had haar time outs nodig en ook A-junioren Lisa en Evie werden ingebracht. De bovenliggende partij bleef toch Altior, die met hun ervaren speelsters toch net wat dominanter konden zijn in de wedstrijd. De eindstand werd 10-8.

Het gaat niet vanzelf, maar daar zijn de speelsters zich terdege van bewust. Als er meer wedstrijden worden gespeeld, gaat het ritme vanzelf komen en wordt het automatisme groter. Het gaat niet vanzelf, maar het gaat wel goed komen.