Ga terug
De overstap van junioren naar senioren en dan ook nog van breedtekorfbal naar de reserve hoofdklasse senioren, is een moeilijke overgang. De dames van senioren 3 zijn allemaal erg gretig en enthousiast. Oké, het enthousiasme is soms te groot en gaat gepaard met kippenhok-taferelen, maar zeker ook met fanatisme om er samen een geweldig seizoen van te maken. De eerste wedstrijd was uit naar Altior 2, meteen een krachtmeting. Altior is vorig seizoen gedegradeerd uit de reserve topklasse. Een team dat al lang samenspeelt en twee keer per week traint.

Verdedigend stonden we als een huis. Het eerste doelpunt werd gescoord door de Korfrakkers, maar daarna kon Altior uitlopen naar een 3-1 voorsprong. De veerkracht in de Erpse aanval bleef groot. Goede aanvallen werden te weinig afgerond, maar het doorzettingsvermogen was groot en zo kwam de 3-3 net voor rust op het scorebord.

Ook in de tweede helft werd er verdedigend helemaal niks weggegeven. Aanvallend werd het moeilijker, mede ook omdat de conditie parten begon te spelen. De uitslag was geflatteerd; 11-4, omdat de meeste doelpunten pas in de laatste 10 minuten werden gescoord door Altior.

Fanatiek als de speelsters zijn, is al besloten om een extra conditietraining in te lassen. Het gaat op sportief gebied wel goed komen met senioren 3.