Ga terug
De tweede helft van de veldcompetitie ging niet van een leien dakje. De wedstrijden verliepen niet zoals de Erpsen het zo graag zouden willen. Nadat de trainer/coach had aangegeven dat hij het seizoen niet ging afmaken, was de motivatie bij de speelstersgroep groter dan ooit. Er is gepraat, maar vooral ook ontzettend hard gewerkt. Meer dan ooit was er de wil om Nederlands Kampioen te worden op het veld. Na de kruisfinale tegen DDW was er maar 1 optie: ook de finale winnen.
 
Aspiranten C1 hadden na een klinkende overwinning op Rosolo al gezorgd voor de eerste titel van de dag. Daarna was het de beurt aan Junioren A1 en ook zij sloten af met de titel na een spannende wedstrijd.
 
Om 16.00 uur in de bloedhete zon klonk het eerste fluitsignaal voor de seniorenfinale. Tijdens de voorbespreking werd de groep op onnavolgbare wijze voorbereid. De opdracht was duidelijk: Hoe goed de tegenstander ook was, als groep en individueel, op elk front, moest er gestreden worden met het motto “Baas boven baas”. De boodschap was helder en als een sterk collectief werd aan de wedstrijd begonnen. Vanaf het eerste moment voelde het goed; ook al werd de score pas geopend in de 11e minuut door een afstandsschot van Ingrid Claasse. En pas in de 17e minuut werd het 2-0 door een mooie afronding van Chantal van de Akker bij de paal. Met meteen daarna een stip van Jet van Gerwe voor 3-0. In de 20e minuut viel voor Prinses Irene pas het eerste doelpunt uit een strafworp. Vanaf dat moment tot aan het rustsignaal werden de aanvallen steeds afgerond met prachtige doelpunten door Chantal, Janine, Anke, Ingrid en Lucie. De ruststand zorgde door de 9-3 voor een goed gevoel.
 
In de rust werd vooral de koelte opgezocht. Immers, de scherpte was er en de overwinning zou vol overtuiging mee gaan naar Erp. Maar Prinses Irene liet zich meteen in de tweede helft goed zien, en scoorde 2 keer in vier minuten. Het afstandsschot van Lucie in de 5e minuut gaf meteen weer vertrouwen. Prinses Irene bleef gefocust op hun laatste kans en kwam terug tot 10-7. De strafworp in de 8e minuut van de tweede helft werd verzilverd door Ingrid en de doelpuntenmachine begon weer te draaien met doelpunten van Maud, Janine, Ingrid en Jet. Met nog 8 minuten op de klok was de stand 17-9 in het voordeel van De Korfrakkers. De overwinning kon niet meer uit de handen glippen. De teugels werden een beetje losgelaten en dat gaf Prinses Irene de gelegenheid om te scoren. Met een eindstand van 17-13 was de ontlading na het laatste fluitsignaal heel erg groot.
 
Wat is hier hard voor gewerkt. En was is het heerlijk als de jeugdteams dan gewoon op het podium aansluiten en we met heel Erp “naar links en naar rechts” kunnen hossen. Een fantastisch einde van seizoen 2018-2019.