Ga terug
Erp – zondag 4 september. Seizoen 2016-2017 is weer begonnen. De eerste competitiewedstrijden in de Topklasse. Voor De Korfrakkers begint het met een streekderby tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Door de diverse vakanties heeft de ene speelster een langere voorbereiding genoten dan de andere. Ook heeft het Erpse team een aantal wijzigingen moeten ondergaan. De nieuwe samenstelling had vandaag als belangrijkste taak om de scherpte proberen te pakken.
 
Het duurde maar liefst 9 minuten voordat het eerste doelpunt werd gemaakt. Maud Kanters bracht met twee treffers de score op 2-0 voor De Korfrakkers. Prinses Irene raakte niet van slag. Aan De Korfrakkers zijde verliep het spel moeizaam. Daardoor bleef Prinses Irene bij en na ruim een half uur namen de dames uit Nistelrode zelfs een voorsprong. Met een 5-6 ruststand was er dan ook nog van alles mogelijk.
 
In de tweede helft kwam De Korfrakkers beter in haar spel. Door een aantal leuke aanvallen achter elkaar die ook nog eens beloond werden met scores werd het verzet van Prinses Irene doorbroken en kon De Korfrakkers rustig haar voorsprong pakken en behouden. Aanwinst Jet van Gerwe scoorde haar eerste treffer voor De Korfrakkers maar naast routinier Monique van de Ven waren het de jongelingen Marlou Hulsen en Maud Beekmans die met ieder 3 doelpunten de meeste scores maakten. Met vlagen lieten de Erpsen mooi spel zien maar 14 treffers was naar hun eigen zeggen aan de te lage kant. Eindstand 14-9.
 
Volgende week wordt Olympia/DOS, nieuwkomer in de Topklasse, verwacht op het Erpse sportpark. Zaterdag 10 september om 18.30 uur.