Ga terug
Erp – zondag 5 juni. De dag van de halve finales van de veldcompetitie. De Korfrakkers thuis tegen Swift. In de andere halve finale troffen Be Quick en DDW elkaar. De Korfrakkers en Be Quick zijn favoriet maar moeten het nog waar zien te maken. Het was erg warm om te spelen maar met zoveel op het spel mag daar even niet aan gedacht worden. Swift kan nog eens extra gemotiveerd spelen. Bij winst mogen ze op hun eigen sportpark in de finale aantreden.
 
Dat bleek in de beginfase. De Limburgse dames namen vrij direct de voorsprong en breidden die uit naar 1-3. Het lukte de Erpsen niet helemaal om in hun eigen spelritme te komen gedurende de eerste helft. Ondank dat De Korfrakkers halverwege het eerste bedrijf op voorsprong kwam was het Swift dat met voorsprong de rust in ging: 6-7.
 
De tweede helft lukt het de Erpsen wel om geleidelijk het initiatief terug te pakken. Met nog 10 minuten te spelen trokken ze de stand gelijk: 11-11. Een overtuigende eindspurt leverde uiteindelijk toch de finaleplaats op door met 14-12 te winnen.
 
In de andere halve finale wist Be Quick ternauwernood de andere finaleplaats te bemachtigen. Zij wonnen met 13-12 van DDW. Door deze uitslagen zullen Be Quick en De Korfrakkers elkaar voor de derde keer dit seizoen in een finale treffen. Beide vorige keren leverde dat winst op voor De Korfrakkers.
 
Ook de junioren A van De Korfrakkers plaatsten zich voor de finale door met 14-5 te winnen van Dakos.