Ga terug
Erp – zaterdag 28 mei. De Korfrakkers speelt haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen Rosolo uit Reusel. De Korfrakkers is zeker van de tweede plek in de competitie en Rosolo is verzekerd van lijfsbehoud. Voor beiden staat er niets meer op het spel en zodoende konden beide teams vrijuit ballen.
 
Op deze zonnige zaterdagmiddag was het enkel de taak van de Erpsen om zich voor te bereiden op de halve finale van aanstaande zondag. Het begin was duidelijk voor de favoriet. Rosolo keek na 6 minuten al tegen een 5-1 achterstand aan. Toen nog niet beseffend dat het gat van vier punten ook aan het einde het verschil zou zijn. De Korfrakkers was duidelijk sterker en liep uit naar 8-2. Het verschil bij rust was echter weer kleiner geworden: 12-8.
 
Doordat De Korfrakkers minder scherp verdedigde kon Rosolo bij blijven en het gat zelfs tot slechts 2 punten verkleinen met nog 10 minuten te gaan waardoor het mogelijk toch nog spannend kon worden. Dit liet De Korfrakkers niet gebeuren. Het verschil werd toch weer terug gebracht naar 4 punten. Eindstand 21-17.
 
Deze wedstrijd stond ook in het teken van het aanstaande afscheid van 2 basisspeelsters. Aanvoerster Maaike van Oort en Heleen van den Nieuwenhof hebben besloten na dit seizoen te stoppen. Zij kregen nog een publiekswissel en bloemen. Deze dames zullen zeer zeker gemist worden.
 
Senioren 2 speelt de halve finale op 5 juni om 11 uur tegen Swift 2 in Velden. Senioren 1 speelt haar halve finale op 5 juni thuis tegen Swift. om 15 uur.