Ga terug
Den Dungen – zondag 1 mei. Op het mooie sportpark van Flash in Den Dungen werden de bekerfinales gespeeld. In de B-categorie won DSV van Blauw Wit. In de hoogste categorie verdedigde De Korfrakkers haar titel die ze in de afgelopen 10 jaar maar liefst 7 keer eerder wist te winnen. Tegenstander is Be Quick. Geen onbekende. In tegendeel zelfs. Deze regerende veldkampioen was ook de tegenstander in de zaalfinale die met ruime cijfers door De Korfrakkers werd gewonnen.
 
Net als in de zaalfinale was het De Korfrakkers dat als een speer de wedstrijd inging. Al vrij snel stond er 4-0 in het voordeel van de Erpsen op het scorebord. Het lukte de Nulandsen niet om de aansluiting te vinden. Vrije worpen werden aan beide partijen gegeven. In de zaalfinale was dat de reden dat Be Quick nog enigszins bij kon blijven. Deze middag lukte dat niet. De mooiste doelpunten vielen aan Erpse zijde door het benutten van gevarieerd genomen vrije worpen. Halverwege de eerste helft lukte het Be Quick even om gelijke tred te houden maar in het vervolg nam De Korfrakkers meer afstand om de rust in te gaan met een alleszeggende 13-5 voorsprong.
 
De tweede helft begon geheel anders. De Korfrakkers mistte scherpte en het was Be Quick dat de eerste 2 doelpunten voor haar rekening nam. Het duurde een kwartier voordat de Erpsen weer aan scoren toe kwamen. De spanning was al geheel verdwenen door de wel heel ruime voorsprong. De Korfrakkers was echter niet van plan deze uit handen te geven. Veel doelpunten leverde de tweede helft niet op. De Erpsen geloofden het wel en Be Quick was totaal niet bij machte om het De Korfrakkers nog lastig te maken. Coach Kop-Jansen gunde het 4 wisselspeelsters om ook nog hun opwachting te maken in deze finale. Ondanks dat Be Quick in de tweede helft meer scoorde dan De Korfrakkers waren het toch de Erpsen die met hun 10e bekertitel aan de haal gingen. Eindstand 16-11.