Ga terug

Erp – zaterdag 23 april. Op deze winderige zaterdag speelde De Korfrakkers tegen de nummer laatst op de ranglijst. Ondanks dat de Erpsen het vaak lastig hebben tegen Altior moet het normaal gesproken toch een eenvoudige zege opleveren voor de thuisploeg.

De wedstrijd begon om 17.00 uur. Altior begon scherper aan de wedstrijd en nam direct een 0-2 voorsprong. Na een kwartier hadden de Erpsen een goed antwoord op de aanvallende tactieken van Altior (langzaam spelen en na elk schot weer opnieuw opbouwen) en begon het verdedigend wat beter te lopen. Ook aanvallend werd er beter gezocht naar kansen en door onder andere mooie afstandsschoten van Monique van de Ven en doelpunten van Eline Kerkhof kon De Korfrakkers op voorsprong komen en met een 8-4 voorsprong de rust ingaan.

In de tweede helft probeerden de Erpsen zelf het tempo in de wedstrijd te houden ondanks het vertragende opbouwende spel van Altior. Soms ging dit wat moeizaam. Door toch te blijven zoeken naar goede kansen kon Maaike van Oort op de juiste momenten het gat van de korf vinden. De Erpse meiden stelden zich ten doel om meteen een ruimere marge te creëren. Toch lukte het Altior om bij te blijven. Met nog 25 minuten op de klok kwam Altior dichterbij tot 10-8. Toch kon De Korfrakkers de wedstrijd strak uitspelen door, ondanks de zakkende de dames van Altior, op de juiste momenten te scoren. Na een wedstrijd met een krachtige wind werd de uitslag 14-11 in het voordeel van De Korfrakkers waarmee ze zich nu al hebben verzekerd van een halve finale.