Ga terug
Erp, zaterdag 9 april. Zaterdag is de rest van het seizoen matchday voor De Korfrakkers bij thuiswedstrijden. Een experiment wat voor de toekomst misschien standaard kan gaan worden. Spes, de tegenstander van vandaag, komt uit Milsbeek. Vorig jaar was Spes nog verliezend zaalfinalist in Eindhoven maar is nu de hekkensluiter op de ranglijst met 2 punten. Degradatie dreigt voor deze club die voorheen vaste gasten waren in finales. De dames uit Erp waren dus gewaarschuwd dat de tegenstander er alles aan gelegen was om echt alles uit de kast te halen.
 
Dat bleek ook wel daar de duels vooral rondom de korf flink werden uitgevochten. Spes nam brutaal een voorsprong van 0-2 door een strafworp en een vrije worp te benutten. Na deze flitsende start van de Limburgsen nam De Korfrakkers de wedstrijd over en gingen via 4-3 naar een ruime ruststand van 14-5 in Erps voordeel.
 
De Korfrakkers kon vrijuit variëren en acties blijven maken waar Spes geen antwoord op had. Het werd een duidelijke en ruime zege voor De Korfrakkers: 24-10.

De Korfrakkers gaan zich nu opmaken voor de halve bekerfinale komende donderdag 14 april tegen een andere Limburgse club: De Peelkorf uit Ysselsteyn. De wedstrijd wordt gespeeld in Ysselsteyn. Daarna staat de uitwedstrijd op zondag 17 april tegen DDW op het programma. Een druk programma dus waarin de Erpse dames kunnen laten zien of ze hun vorm vast hebben kunnen houden.