Ga terug
Afgelopen maandag 29 april werden de sportawards 2018 gehouden van de Meierijstad. In Schijndel werden ‘s middags de jeugdige sporters in het zonnetje gezet en ‘s avonds de sporters en vrijwilligers van 18+ gehuldigd. De aspiranten C1 en aspiranten B1 van het seizoen 2017-2018 waren hierbij aanwezig om- dat zij in dat seizoen Nederlands Kampioen waren geworden. De C1 deed dat in de zaal en de B1 op het veld. Niemand minder dan Bas Muis en hockeyster Marloes Ketels presenteerden deze middag en wethouder Coby van de Pas huldigde alle kampioenen.

‘s Avonds was het de beurt aan onze Korfrakkers 1 die in maart 2018 de Nederlandse titel wel in de wacht sleepte. De euforie hierom is natuurlijk al lang weg, zeker als je al weer een verloren finale achter de rug hebt. Maar ze moesten natuurlijk nog wel gehuldigd worden voor hun goede prestatie van vorig jaar.

 


Vrijwilliger Rik Peelen


Ook waren er een aantal andere awards te verdienen deze avond. Eén daarvan was de award voor Vrijwilliger van het Jaar. Daarvoor was ook een Korfrakker genomineerd en wel onze Rik Peelen. Rik kwam bij de vereniging De Korfrakkers toen zijn dochters lid werden als kleine meisjes. Al snel ging hij vrijwilligerswerk doen voor de club en kwamen we erachter dat hij ook nog heel goed was met computers. In de tijd dat social media nog in de kinderschoenen stond voor De Korfrakkers, betekende dat Rik de website helemaal up to date hield. Later heeft hij ook nog de Facebook-pagina, Instagram en Twitter opgezet. Rik werd steeds belangrijker en regelde steeds meer op digitaal gebied. Hij heeft het ook nog op zich genomen om Sportlink in te richten voor alle leden. Met een engelengeduld heeft alle digibeten wegwijs gemaakt in alle programma’s.
 
Ook ging hij al vrij snel wedstrijdjes fluiten bij de jongste jeugd. Maar fanatiek als hij is, ging hij cursussen volgen en werd KNKV-scheidsrechter voor de vereniging. Dit is belangrijk omdat we een verplichting hebben naar de bond om een flink aantal wedstrijden per jaar te fluiten buiten de club. Hij ging steeds hoger fluiten en werd ook de binnen de scheidsrechterscommissie belangrijk.

Rik heeft tot begin dit seizoen ervoor gezorgd dat alle wedstrijden van de Korfrakkers voor- zien waren van een scheidsrechter. Hij zorgde ervoor dat er scheidsrechters waren, opgeleid en begeleid werden. Ook in de scheidsrechterscommissie is Rik een belangrijke schakel en fluit tot op heden toe veel wedstrijden op neutraal terrein. Daar heeft hij veel plezier in en voor onze club is dit zeer belangrijk.

De KNKV kreeg Rik ook in de smiezen en vroeg hem voor allerlei commissies. Zo regelt hij al jaren de Dames Awards met een aantal andere korfbalsters. Rik is dan degene die zorgt voor de PR; dat er gestemd kan worden en hij maakt foto’s. Sowieso heeft Rik altijd veel foto’s gemaakt voor de vereniging. Iets wat hij goed kan en de foto’s gebruikt hij dan weer voor op de website en social media.

Kortom, als iemand het verdiende om in het zonnetje gezet te worden, dan was het Rik. En daarbij mogen we de inzet en de steun van zijn vrouw Lucie zeker niet vergeten. Helaas werd Rik niet de uiteindelijke vrijwilliger van het Jaar 2018 maar voor blijft hij een Topper ! Wij hopen dat hij nog lang bij onze club blijft want Rik is heel waardevol voor de Korfrakkers.